Už ką nori, jog Tave mylėtų?

Ne vienas kartais pasijaučiame esantys vidutinybėmis, „pilka mase“. Bet retai išdrįstame tai keisti. Dažniausiai tai ir lieka pamąstymais, vėl gyvenama blankioj realybėj.

Kodėl kiekvieną dieną visuomenė spraudžia mus į tam tikrus rėmus? O svarbiau, kodėl leidžiamės spraudžiami į juos? 

1. Tai, kas išoriška. Ūgis, svoris, nosies dydis, plaukų ilgis, odos lygumas, lūpų, krūtinės ir sėdmenų dydis. Kiekvieną dieną esame sutinkami pagal tai, kaip atrodome, todėl tai – mūsų identitetas. Visuomenėje vyrauja nusistatymai apie tai, kas yra gražu. Bet ar viskas, kas gražu Tau, turi būti gražu ir man? Nuo mažumės mergaitėms yra kalama į galvą, jog trumpi plaukai moterims netinka. Moterys nuolat darosi plastines operacijas, nes didelė nosis nėra gražu, maža krūtinė nėra gražu. Žmonės kankina save dietomis, kitaip žaloja savo sveikatą ir tik dėl to, kad neatitinka standartų.

Paklauskim savęs: ar verta? Ar verta tiek iškęsti, aukoti savo sveikatą dėl to, kas yra laikina ir ištirpsta Visatoje kartu su kitais laikinais ir todėl, ne tokiais jau ir reikalingais dalykais?

Pati dažnai kompleksuodavau dėl to, jog esu tokia žema, jog neturiu lygios, mažos nosytės. Ne todėl, jog mano vertybių sąrašo viršuje yra išvaizda. Todėl, jog daugelio yra būtent viršuje. Bet supratau, jog nėra nieko nesvarbiau nei stengtis visiems patikti išoriškai. Tai net neįmanoma.

„She was beautiful. But not like those girls in the magazines. She was beautiful for the way she thought. She was beautiful, for the sparkle in her eyes when she talked about something she loved. She was beautiful for her ability to make other people smile, even if she was sad. No, she wasn’t beautiful for something as temporary as her looks. She was beautiful, deep down to her soul. SHE IS BEAUTIFUL.“

2. Paliesk mano sielą. Ar ji nėra gražesnė nei tai, ką matai?

„I remember when I was younger and I wanted to be beautiful; Now I’m older and I want to be intelligent. I want to burn hearts with brilliance and engulf souls with compassion. I want to be loved for my thoughts and nothing else.“

Ar tiki, jog gražiausi dalykai, kuriuos gali pamatyti, yra nematomi akimis? Kai buvau maža, svarsčiau, kaipgi taip gali būti. Negalėjau patikėti, jog gali būti kas nors gražiau nei saulė, tekantis vanduo ir šypsena. Tačiau už dešimtis vasarų, šimtus varvančių ledų ir tūkstančius šypsenų yra nuostabiau viena graži siela. Ji amžina. Ir tik Tavo. Ar ją puoselėti skiri tiek pat laiko, kiek išorinį grožį?

Esu jauna, bet sutikau begalę gražiausios išvaizdos žmonių, kuriuos pažinus, pajusdavau, jog ir jų išvaizda tampa atstumianti. Nesuskaičiuojamus kartų siela yra gražesnė, nei tai, ką matome akimis.

You should fall in love with your eyes closed.“

Ar susimąstei, kodėl dabar tiek daug porų, šeimų, sutuoktinių skiriasi?  Dauguma įsimyli išvaizdą. Ji greitai nublanksta, kartais ir atsibosta. O meilė sielai yra amžina ir niekada neatsibosta. Tokiai draugystei neegzistuoja laikas ir erdvė.  Įsimylėk taip ir TU.

O ar pagalvojai, už ką norėtum, jog Tave mylėtų kiti?

Nebijok išsiskirti, keiskis dabar, niekada nėra vėlu.

And… Value what is everlasting.

FB_IMG_1492508685418