JI

JI


„She was beautiful. But not like those girls in the magazines. She was beautiful for the way she thought. She was beautiful, for the sparkle in her eyes when she talked about something she loved. She was beautiful for her ability to make other people smile, even if she was sad. No, she wasn’t beautiful for something as temporary as her looks. She was beautiful, deep down to her soul. SHE IS BEAUTIFUL.“


„Only from the heart can you touch the sky.“

Ji ne tokia kaip visos.

Kartais JI valandų valandas žiūri į žvaigždes ir niekas aplinkui nesupranta, ką tokio JI mato. Tik JI pati. JAI niekad neatsibosta stebėti mėnulio ir žvaigždžių nutvieksto dangaus. Kartais JAI liūdna. Kartais JI skuba. Bet tada JI pakelia akis į dangų.  JI mato ir jaučia amžinybę visu savo kūnu. Tai, ko iki šiol niekas neprivertė pamatyti.

Argi nenuostabu jausti, jog visa bekraštė visata priklauso tik JAI vienai. Amžinai. Niekas neatims šio jausmo, jis niekad neišblės, neatsibos ir niekad nepasakys, jog nebemyli JOS. JI niekad nesvarstys ar vis dar yra jam graži, JI niekad nebijos likti įskaudinta ir svarbiausia, JI niekad nebijos įsileisti jo į savo trapią ir gražią širdį. Jis ateis kiekvieną giedrą naktį neatsiklausęs JOS leidimo ir niekada neleis JAI abejoti. Jausmas, nuo kurio JI tapo priklausoma. Ir kaskart tampa pilna. Tada JAI galima kvėpuoti. Tada JI jaučiasi gyva.

JI išrinko žvaigždę kiekvienam mylimam žmogui ir pavadino jas jų vardais.

Todėl kartais JI valandų valandas žiūri į žvaigždes ir niekas aplinkui nesupranta, ką tokia JI mato. Tik JI pati…

„SHE stood there: SHE listened. SHE heard the names of the stars.“


Ji ne tokia kaip visos.

Kartais JI įsėda į automobilį ir valandų valandas važiuoja be jokio kelionės tikslo. Toks ir visas gyvenimas – kelionė be galutinio tikslo. Tikslas ir yra kelionė. Tik nuo mūsų priklauso, kokia ji.

Kartais JI valandų valandas klauso vienos ir tos pačios dainos. Ji JAI kažką primena. Tik JI pati nenori prisiminti, ką. Neklausk JOS.

Kartais JI klausosi klasikos, kitą dieną JI klausosi roko, o kartais ir baladžių apie meilę. JI myli muziką.

Kartais JI žiūri filmus senesnius už ją pačią,  penkiskart matytuosius ir iš naujo pamilsta juos.


JI ne tokia kaip visos.

JĄ sugraudina paukštelis, negalintis skristi, kartais – žodžiai perskaityti ant sienos, kartais – žmonės kalbantys apie tai, ką beprotiškai mėgsta. Taip, kartais JAI plyšta širdis. Bet JI niekada nepasakys ne, kai paprašysi dalelės jos. JI mėgsta klausytis.

JI buvo įskaudinta, JI sutiko daug negerų žmonių, tačiau tai niekad nepakeis JOS širdies.

Ir JI dar milijonus kartų sutiktų būti įskaudinta, kad tik būtum laimingas TU. .

JI išdalintų save visą kitiems ir tik tada pati jaustųsi pilna.

JI įsimyli saulėlydžius, vaivorykštes, kamuolinius debesis ir ledus tirpstančius vasaros saulėje.

JI įsimyli idėjas, o ne veiksmus.

But more than anything, SHE falls in love with people minds.

JI myli savo artimuosius iki mėnulio ir atgal. Bet JI niekad nemylėjo kito žmogaus. Iki šiol…

JI myli viską, bet ar myli save pačią? Nežinau…

JI ne tokia kaip visos.